Your Window on finnish Environmental Art
 
independent, artist run online Art project

 

 EnvironmentalArt.net 
  english The Guardian Island and Art Happening. /  suomeksi Save Vartiosaari


Your window on Finnish Environmental Art/ Ympäristötaide verkossa /
Editor: Lea Turto

Save - Vartiosaari, taideprojekti 3.6.-30.10.2012

Vartiosaari näkymä kalliolta

Save Vartiosaari – taideprojekti
3.6.-30.10.2012

Miia Kallio: Portti Paldiskiin
Miia Kallio: Portti Paldiskiin, suomalainen punasavi: Photo: Otto santala   

Otto Santala: Lintujen parkkipaikat. Materiaali: vaneri ja akryyliväri. Photo: Otto santala

      
.Opastettu kierros yllätysohjelmineen sunnuntaina 23.9. klo 14-17.
Uusia teoksia. Soutuvenekuljetus järjestetty, tulethan mielellään klo 13.30-14 välillä. Tervetuloa säällä kuin säällä, saaristossa ei kursailla!

Seuraavia avajaisia vietetään sunnuntaina Vartiosaaripäivänä
19.8 klo 13-16. 
Huvilakierros 2.9. klo 13-17  ja  23.9. klo 16-20.
Ilmainen soutuvenekuljetus Reposalmesta.

Näyttelyn kartta

Tue Vartiosaaren säilyttämistä virkistysalueena
- koe Vartiosaaren ainutlaatuinen luonto taideteosten kautta.
www.savevartiosaariart.wordpress.com (aukeaa 28.6.2012).

Helsingin Vartiosaari on parhaillaan kaavoitusselvityksen alla ja projektin avulla haluamme tukea Vartiosaaren säilyttämistä virkistysalueena. Teospaikoille löytää taidekartan avulla, kyseessä on aarteenetsinnän kaltainen seikkailu, joten joidenkin teosten löytäminen voi olla hieman haastavaa. Yksi päätavoitteemme onkin saaressa oleilu ja siitä nauttiminen. Teokset lisääntyvät kesän ja syksyn aikana, joten tervetuloa Vartiosaareen usein!

Kesän aikana Vartiosaaren polkujen nimeäminen jatkuu Polkukyltein saarelaisten ja saaressa kävijöiden ehdotusten mukaisesti. Lisäksi kesän aikana toteutetaan Saarilamput - yhteisötaideteos, jossa lampun kuvut muodostuvat Vartiosaari – valokuvista. Tervetuloa osallistumaan molempiin teoksiin! Lähetäthän oman ehdotuksesi Anu Miettiselle.

Projektiin osallistuvat taiteilijat (päivitetty 20.06.2012):
Jessica, Minna Alaluusua, Marja Hakala, Steffen Halme, Kalle Hamm & Dzamil Kamanger, Ipe Heinonen, Sofia Hultin, Taika Ilola, Satu Kalliokuusi, Ossi Kajas, Miia Kallio, Aliisa Koivisto, Villi Korkkula & Veera Kallinkoski, Hanna Käyhkö, Erja Laakkonen, Kirsi aMackenzie, Erkki Makkonen, Sami Mannerheimo, Anu Miettinen, Anu Nirkko, Elvira Nuri, Egle Oddo, Eeva-Liisa Puhakka, Kikka Rytkönen, Otto Santala, Maija Saksmann, Tero E.K. Simonen, Päivi Takala, Timo Tuhkanen, Ingrid Ung, Hanna Weselius, Quasilaiset.

Teospaikkakartta-pdf

Anu Miettinen, Polkukyltit, save Vartiosaari taideprojekti, Helsinki 2012><a 
                  href=

Anu Miettinen "Polkukyltit"
Vartiosaaren polkujen nimeäminen saarelaisten ja saaressa kävijöiden ehdotusten mukaisesti
.
Kiitos saarelaisille ja työryhmälle Jukka Ahola, Ismo Heinonen, Aliisa Koivisto, Anu Nirkko, Elvira Nuri, Jaakko Thornberg

photo: Tapio Rantala

OHJELMA

1. Avajaiset su 3.6. 15:00–19:00. Ohjelmassa maantieteilijä Marko Leppäsen puhe, Taika Ilolan esitys Siirtolohkareella klo 16.30, teosesittelyt sekä taideimpro-luontokierros.

2. Vartiosaaripäivä ja Ravintolapäivä 19.8.2012 klo 13-16.
Ohjattu kierros ja teosesittelyjä esitysten kera.

3. Avajaiset su 2.9. 13:00–17:00. Ohjelmassa on puhe ja huvilakierros, jonka aikana esityksiä, runoa, laulua & teosesittelyjä.

4. Avajaiset su 23.9. 16:00-20:00. Ohjelmassa on valoteoksia ja esityksiä.

Osallistumme lisäksi Vartiosaaripäivään, järjestämme elokuvailtoja ja kävelykierroksia.

KULKUYHTEYDET JA OPASTEET:
Kartta sivu HSP ENIRO 40 DQ 75 / FONECTA 22 E 2. Metro Herttoniemeen ja bussit 84, 88, 89 ja Suomen saaristokuljetuksen vesibussi Laajasalo-Vartisoaari 4 kertaa päivässä hinta 2 €, tarkistathan aikataulut osoitteesta
http://www.suomensaaristokuljetus.fi/?cat=13. Teoskarttoja on keltaisessa Höyrylaivan odotushuoneessa, Reposalmen puoleisella laiturilla, projektin nettisivuilla www.savevartiosaariart.wordpress.com.

SPONSORIT:
Polkukyltit - teos : Tikkurila Oyj. Kiitos myös saarelaisille ja työryhmälle Jukka Ahola, Ismo Heinonen, Aliisa Koivisto, Anu Nirkko, Elvira Nuri, Jaakko Thornberg. Kiitos kuvaajille Tapio Rantalalle ja Juhael Manniselle!

LISÄTIETOJA:
Save Vartiosaari - vartiosaaren esittely ja kuvia
Projektin organisoija ja tuottaja Anu Miettinen. Mukana järjestelyissä myös Taideyhdistys LARU ART ry ja Taika Ilola Aaltoliike ry:stä. Lehdistötilaisuuksia järjestetään pyynnöstä.

Yhteydenotot:
savevartiosaariart@gmail.com
Anu Miettinen puh. 041 5116864
email:
anu.maarit.miettinen@gmail.com

www.savevartiosaariart.wordpress.com
https://www.facebook.com/groups/234458586667339/events/?create'
Vetoomus Säilytä Vartiosaari

Anu Miettinen, Polkukyltti, save vartisaari, ympäristötaide
Anu Miettinen, Communal Art project and Environmental Art Exhition Save Vartiosaari: "Sign of The Path (Jungle road)", photo: Tapio Rantala

Polkukyltit – yhteisötaideteos, Vartiosaari 2012.

Vartiosaaressa ei ole varsinaisesti nimettyjä polkuja, kuitenkin paikalliset asukkaat ja saaren vakiokävijät käyttävät monista poluista vakiintuneita nimiä. Saaren vierailijat taas eksyvät usein kiemurtelevilla poluilla, joita ei ole nimetty. Vartiosaari vaikuttaa isommalta kuin se on, eri biotyyppien ja vaihtelevan maaston takia. Kesän aikana Vartiosaaren polkuja nimetään Polkukyltein saarelaisten ja saaressa kävijöiden ehdotusten mukaisesti. Miettinen käy myös nimien keruumatkoilla eli tekee haastatteluja kesän ja syksyn mittaan. Polkukyltit on tehty heinäseiväsvarresta, vesivanerista tehdystä kylttiosasta sekä kylttien fonttien mallina on ollut Helsingin katukylttien vanha fonttityyli. Kyltien nimet tuovat esille sekä käytännön asioita että nykyaikaa niin kuin jo mennyttä aikaa. Kunnianosoituksena saaren vanhimmalle asukkaalle, yksi polun nimistä on nimetty Editin poluksi. Teos toteutetaan yhteisöllisenä ympäristötaideteoksena, joka toivon mukaan jää pysyvästi saareen. Teos kuuluu Eden - sarjaani ja on sen neljäs osa.

Teoksen ideoija ja koordinoija on kuvataiteilija Anu Miettinen.

 

Maija Saksman; Laulu Polku
Maija Saksman; Laulu Polku, Laula Polku 2012

Laulu polku. Laula polku.

Usean alkuperäiskansan tiedetään
kartoittaneen elinympäristöään ja
reittejään laulamalla maiseman muistiinsa.
Kokeile reittilauluja täällä
Vartiosaaren poluilla tai
pyydä laulu:

Maija Saksman