Your Window on finnish Environmental Art
     independent, artist run online Art project

 

 EnvironmentalArt.net
  
Home /Directory of Artists /RecycledArt/ Links /


© info: The works of art may not be reproduced or utilized in any form or by any means electronical or mechanical including downloading, print-out or by on-line-acces or any information storage and retrieval sytem without permission in writing from copyrightholders

Your window on Finnish Environmental Art / Ympäristötaide verkossa / Editor: Lea Turto

Blooming Stone Field / Kukkiva KiviPelto 2015 - 2017

in english Blooming Stone Field 2016 Environmental art at the rural landscape of Niva in North Karelia.
Happenings 2016, documents

 12.09.2016 workshop: Message to the world
Pernille Toft Lund and
the 6th class from Hammaslahti school.

Pernille
Read more in english

Kukkiva KiviPelto 2015 - 2017 ympäristötaidetta maaseudun kulttuurimaisemassa Blooming Stone Field 2015 -2017 environmental art at the rural landscape of Niva Joensuu in North Karelia Nivanlammintie 91, 82200 Hammaslahti, Finland, www.environmentalart.net/stonefield Anne Pehkonen Ympäristötaiteilija, Environmental Artist annemarjut.pehkonen@gmail.com, tel +358 500 629 751, http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/cv/2825

MEDIATIEDOTE 14.3.2016 :
Kukkiva KiviPelto - ympäristötaideprojekti 2015 - 2017

2.5. - 31.5.2016 Projektin ja kesän 2016 Nivan Ympäristötaideviikkojen ohjelman esittely Galleria Kohinan käytävätilassa osoitteessa: Koskikatu 1, 80100 Joensuu; on ollut esillä myös  1.6. - 30.6.2016 Pyhäselän kirjastossa, osoitteessa: Opettajantie 3a, 82200 HAMMASLAHTI

Joensuun Nivan kylässä Hammaslahdessa "polkaistiin käyntiin" kesällä 2015 ympäristötaideteosalueen rakentaminen. Teosalue perustettiin kylätien varteen ympäristötaiteilija Anne Pehkosen vanhalle perunapellolle. Perustamistöissä oli mukana Nivan kyläyhdistys sekä taiteilijan naapureita, ystäviä ja perheenjäseniä. Ympäristötaideprojektin käynnistämistä oli tukemassa Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut.

Idea Kukkivasta KiviPellosta syntyi syyskuussa 2014 Pehkosen ollessa perunannostossa. "Siinä kalahti kuokka useasti kiveen ja enempi sieltä nousi kiviä kuin perunoita, samassa ajatuksiin työntyi naapurin, jo edesmenneen, isännän toteamus, että nämä on niitä kivipeltoja, nämä. Ja siinä sitten näin mielikuvissani kuinka pelto täyttyy kivistä, siitä se ympäristötaideprojektin kehitteleminen sitten alkoi", kertoo Anne ja jatkaa:

minulle tärkeää ympäristötaiteessa on, että se on avointa, kaikille halukkaille mahdollista kokea ja nähdä ja mikäpä parempi paikka silloin olisi teosalueeksi kuin tämä kylätien varrella oleva peltoalue. Tälle pellolle syntyy pysyviä teoksia luonnon kivistä, kivet ovat osa tämän paikan historiaa, kivikasoja, kiviaitoja löytyy niityiltä, metsien reunoilta ja kaskikivikasoja metsistä.

Ympäristötaiteessa koen tärkeäksi myös yhteisöllisyyden; kesällä 2015 rakensimme aluetta yhdessä paljolti talkoovoimin ja nyt kesällä 2016 on ja nyt kesällä 2016 on luvassa avoimia taidepäiviä jolloin on mahdollisuus tulla yhdessä Anneli Timosen kanssa työskentelemään. On suunniteltu mm. syötävän hyviä teoksia ja viritelty yhteistyötä kyläläisten, Pohjois-Karjalan Marttojen ja Proagrian kanssa sekä ympäristötaidetyöpajoja Hammaslahden koululaisten kanssa.

Kesällä 2016 saapuvat myös ammattitaiteilijat tekemään omia kiviteoksiaan. Kolme taiteilijaa niin kesä-, heinä-, kuin syyskuunkin Nivan Ympäristötaideviikolla asuu ja työskentelee tässä Nivanlammintiellä. Syntyvät kiviteokset edustavat paikkasidonnaista ympäristötaidetta ja ovat luonteeltaan pysyviä, oletettavasti melko hitaasti muotoaan muuttavia ajan ja sääolosuhteiden mukaan.

UUSIN MEDIATIEDOTE 3.6.2016

NIVAN YMPÄRISTÖTAIDEVIIKOT KESÄ-, HEINÄ- JA SYYSKUUSSA 2016

Osoitteessa: Nivanlammintie 91, 82200 Hammaslahti

Anne Pehkonen, p.0500 629751

Kesällä 2016 järjestetään Nivan kylässä, Joensuussa Ympäristötaideviikot. Näiden viikkojen aikana niin ammattitaiteilijoiden kuin kyläläistenkin käsissä alkavat

"kivet kukkimaan".

Ympäristötaiteen keinoin luodaan vanhasta perunapellosta Kukkiva KiviPelto.

Kiviteosten rakentamisessa on mukana taiteilijoita Petroskoista, Pietarista, Roskildesta, Porvoosta, Kiteeltä ja Joensuusta. Yhteisöllinen / avoin kyläpäivä järjestetään yhteistyössä biologi Päivi Jokisen Pohjois- Karjalan Proagriasta, Pohjois-Karjalan Marttojen Maarit Sallinen-Uusoksan  sekä Nivan kyläyhdistys ry:n pj:n Erkki Martikaisen kanssa.

YMPÄRISTÖTAIDEVIIKKOJEN OHJELMA:

- Ensimmäinen kesän ympäristötaideviikko on 6.6. - 12.6.2016, silloin kiviteoksia ovat rakentamassa ympäristötaiteilija Vladimir Zorin Petroskoista sekä kuvataiteilijat Anneli Timonen Kiteeltä ja Viktoria Zorina Petroskoista.

Viikon lopulla lauantaina 11.6. vietetään Kukkivalla KiviPellolla avoimet kylät päivää jolloin kaikilla on mahdollisuus tulla tekemään turvelammasta yhdessä Aila Vuokilan ja Sini Silvennoisen kanssa.Avoimet kylät päivä toteutetaan yhteistyössä Nivan kyläyhdistyksen, Pohjois-Karjalan Proagrian ja Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa.

- Heinäkuun lopulla, 25.7.-31.7.2016, Kukkivalla KiviPellolla työskentelevät taiteilijat Veikko Björk Porvoosta sekä Maria Vlasova Pietarista. Maria työskentelee yhdessä rakennusmestari miehensä Aleksander Mitroshin kanssa.

- Syyskuun ympäristötaideviikolla 5.9.- 12.9.2016 kiviteostaan valmistaa tanskalainen nykytaiteilija Pernille Toft Lund, sekä kuvataiteilija kiviartisaan Terttu Repo-Tarma Liperistä.Tämän lisäksi syyskuussa järjestetään ympäristötaidetyöpajoja Hammaslahden koululaisille opettajanaan Tuovi Härkönen.

TERVETULOA NIVAN YMPÄRISTÖTAIDEVIIKOILLE TUTUSTUMAAN TAITEILIJOIHIN JA YMPÄRISTÖTAITEEN TEKEMISEEN.

Ole hyvä ja sovi vierailustasi KiviPellolle
puh+358 500 629 751/Anne tai Email: 
annemarjut.pehkonen@gmailcom.

 

Hammaslahden koulun 6. luokka, workshop 12.9. 201630.07.2016 tapahtumapäivä
Teoksiin ja taiteilijoihin kävi tutustumassa n. 120 vierailijaa


11.06.2016


Maarit Sallinen-Uusoksa Pohjois-Karjalan Martoista kertoo luonnosta turvaa hankkeesta ja villiyrteistä.

11.6.2016 klo 10-16 oli avoin tapahtumapäivä,vieraita kävi  n.80 henkeä, mistä olemme todella iloisia ja ylpeitä!

Avoimet kylät päivä toteutettiin yhteistyössä Nivan kyläyhdistyksen, Pohjois-Karjalan Proagrian ja Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa


Maarit Sallinen-Uusoksa Pohjois-Karjalan Martoista kertoo luonnosta turvaa hankkeesta ja villiyrteistä.

-ympäristötaideviikkolla  6.6. - 12.6.2016,  kiviteoksia olivat rakentamassa ympäristötaiteilija Vladimir Zorin  sekä Viktoria Zorina Petroskoista ja kuvataiteilijat Anneli Timonen Kiteeltä ja Tuomo Airasmaa Joensuusta.


Yleisöä


Vladimir Zorin esittelee teostaan yleisölle


Vladimir Zorin esittelee teostaan yleisölle


Päivi Jokinen ja Maarit  Sallinen-Uusoksa istuttavat niityltä keräämiään villiyrttejä Kukkivan KiviPellon kupeeseen  rakentaen villiyrttitarhaa yhdessä yleisön kanssa.
Anne Pehkonen dokumentoi...


Päivi Jokinen ja Maarit  Sallinen-Uusoksa istuttavat niityltä keräämiään villiyrttejä Kukkivan KiviPellon kupeeseen  rakentaen villiyrttitarhaa yhdessä yleisön kanssa.
PIHAPIIRISSÄ YLEISÖÄ  VIIHDYTTI NIVAN kYLÄYHDISTYKSEN VÄKI SEKÄ KIERRÄTYS JA KOMPOSTOINTI ASIOITA OLI KERTOMASSA PUHAS OY:N Edustajat

Nivan ympäristötaideviikot

punamultaa
Tuomo Airasmaa punamullan keitossa


TURVELAMPAAN TEKOON  yleisöä opasti Aila Vuokila Suhmurasta apunaan kuvataiteilija Sini Silvennoinen.

Kiitos

Kuvat: Anne Pehkonen ja Sini Silvennoinen, kuvien editointi Lea Turto