Your Window on finnish Environmental Art
     independent, artist run online Art project

 

 EnvironmentalArt.net
  
Gallery /Directory of Artists /BookStore/ Links /


© info: The works of art may not be reproduced or utilized in any form or by any means electronical or mechanical including downloading, print-out or by on-line-acces or any information storage and retrieval sytem without permission in writing from copyrightholders

Your window on Finnish Environmental Art / Ympäristötaide verkossa / Editor: Lea Turto

Blooming Stone Field / Kukkiva KiviPelto 2015


2015 working prosess / Työprosessi


Foundation work will be done during May-July in 2015 and includes removing soil, landscaping and stoning the field. Anne Pehkone`s neighbour is helping with David Brown (from the year 1964)

in english Blooming Stone Field 2015 – Environmental art at the rural landscape of Niva in North Karelia.


Environmental Artist Anne Pehkonen has started a new Environmental Art Project. Anne Pehkonen is well known as a founder member of the KOLI- Environmental Art Festival and Community based Art Project 2013-2015.Anne Pehkonen
Anne pehkonen working in the field. Foundation work will
be done during May-July in 2015 and includes removing soil,
landscaping and stoning the field.´Kukkiva KiviPelto 2015
YmpäristötaiteilijaAnne Pehkonen on aloittanut uuden ympäristötaideprojektin Nivassa, Pohjois-Karjalassa. Aiemmin hän on tunnettu Kolin ympäristötaidefestivaalin 2013-2015 perustajajäsenenä.


15.10.2015.
Kukkivalla KiviPellolla on eletty ensimmäistä kesää. Toukokuun perustamistyöt ja pellon paljastuminen loi monenlaisia kiinnostavia mielikuvia tulevasta teoskokonaisuudesta. Ajatuksia heittelevät niin naapurit kuin kyläläiset. Tässä on mahdollisuuden moneen, tästä tulee todella upea!
Kiviä keräsin kasaan pitkin alkukesää ja kesällä yhteisöpäivien aikaan joukkoon liittyi myös kyläläisiä ja kansainväliset työleiriläiset sekä muutama taiteilijaystäväni. Kunto nousi ja käsivarret kiinteytyi!

https://youtu.be/nVXqlG8rDsE
10.6.2015 video,  kivien keruu :

16.6.2015 KLO 8.25,KIVIPELTO YLEN HAASTATTELU, suora lähetys radiossa, 
tässä linkki  julkaistuun verkkojuttuun: Joensuussa tehdään taidetta pellolle: "Me kaikki kannamme sisällämme samaa raivaajaperinnettä kuin isoisämme ja -äitimme"

Juhannuksen tienoissa hymy kääntyi, pelto alkoi pukata rikkaruohoa. Kitkin ja kitkin ja vähäsen itkin!
Perustamistöissä ei oltukaan nähtävästi menty tarpeeksi syvälle, multamaata siemenineen oli jäänyt liiaksi pellolle. Nyhdin ohdakkeet ja saviruohot. Lapion multamaata ja kitkin. Työtahti oli kova, mutta jälkeä ei juuri syntynyt, lapio karahti kiveen joka iskulla. Multaa ja kiviä lapioidessa kipeytyi ensin oikea ranne ja kun siitä selvisin, petti oikea polvi. Värväsin apuun pojan perheineen. Näytti hyvältä.
Lähdin pariksi viikoksi lomalle.
Ja kun palasin heinien takaa ei näkynyt kiviä, ei juuri peltoakaan!Environmental art:Stonefield/kivipelto:foundation work 13.7.2015.
Julkaistu 13.7.2015
In July 2015 Foundation work continues..13.7.2015 sun shine and rain.. and "green nature" like to recapture area of my stonefield... by Anne Pehkonen

Otin viikatteen ja heinäkuussa niitin aluetta sekä nyhdin nokkoset ja vadelmat juurineen. Päässäni jyskytti! Sitten ”älä taistele luontoa vastaan - elä sen kanssa sovussa”.
Tästä projektista tuleekin minun loppuiän työmaani. Hyväksytty? Hyväksytty.
Toivottavasti luoja suo monia armorikkaita elinvuosia.

Suunnitelmani: Osan pellosta ”täytän” kivillä niin ettei maata näy ja osan pellosta ”köyhdytän” niin, että siinä luonnostaan kasvavat vain niittykasvit. Jos minulla olisi rahavaroja, niin tuon työn voisi hoitaa hetkessä maaurakoitsijan konein, mutta nyt on tyydyttävä tähän tilanteeseen; kärvisteltävä heinikossa kiviä etsien ja raivattava maata ”raatajan” tavoin, voimieni mukaan. Toisaalta fyysisyys sopii minulle, mutta kohtuus kaikessa!

Nyt elokuussa sain talkoo apua naapurilta niin että sieltä heinikon seasta traktorin avulla löytyivät suurimmat kivet. Tavoitteeni saavuttamiseksi tahdoin vielä tänä vuonna konkreettisesti luonnostella tulevaa kivipeltoa. Luonnostelen tekemällä ja opin tekemällä. Suunnitelmani syntyvät ja elävät teospaikan mukaan. Niinhän siihen sitten syntyivät ”alkukivet” tulevalle kiviaidan pätkälle, kivikehälle ja kivikaivolle. Käsin tehden ennen lumentuloa jatkan vielä kiviaidan ja kivikaivon valmistamista.
Syyskuussa lapioin ja kitkin kivikaivon alueen, pellolla seisovien pylväiden ympärille.

Yllätys-yllätys; lokakuussa ilmestyi maaurakoitsija peruskorjaamaan Nivanlammintietämme. Häneltä sain talkoo apua ja niin syntyi kuin itsestään oja kivipellon ja tien väliin. Hän maisemoi myös keväällä nostetut heinätuppaat kivipellon päähän ja kouraisi muutaman kerran kivipeltoaluetta, niin että osa tulevasta teosalueesta valmistui hetkessä.  Tästä on hyvä jatkaa ensi keväänä! Mutta totta tosiaan tarvitsen silloin myös  maaurakoitsijan työpanosta.

anne pehkonen, ympäristötaiteilija
Nivan kylä, Hammaslahti, Joensuu, Pohjois-Karjala, Suomi