EnvironmentalArt.net
www.EnvironmentalArt.net 
independent artist run online Art project

 

Siiri Niemelä
Home    
environmentalart.net/siiri_niemela/index.htm

Gallery 1
Environmentalart.net/siiri_niemela.cottage.htm

Recycled Art
http://www.recycledart.fi/siiri_niemela/index.htm

© info: The works of art may not be reproduced or utilized in any form or by any means electronical or mechanical including downloading, print-out or by on-line-acces or any information storage and retrieval system without permission in writing from copyrightholders


Your window on Finnish Environmental Art / Ympäristötaide verkossa / Editor: Lea Turto

Siiri Niemelä

english Environmental and community artist
suomeksi Ympäristö- ja yhteisötaiteilija


Lives and works in Ranua and Tampere
Email: 
sipruntaivas@luukku.com

Siiri Niemelä
Siiri Niemelä in her home 

english Finnish uncultivated and abandoned field
"I use the Finnish flag in the works, which I take a stand on politics. The weeded field of my childhood home is a statement of the Finnish agriculture shutdown. Only really large farms are profitable in Finland nowdays. Foods are imported from abroad and earlier self-suffiiciency economy is driven down by strict EU-directives. This is not wise for society point of view if it is faced unexpected major disasters in European countires suppluying foodstuff.

suomeksi Suomalainen pakettipelto
"Käytän Suomen lippua teoksissa, jossa otan kantaa poliitiikkaan. Kotipihan vesakkoitunut rikkaruohottunut peltoni on kannanotto suomalaisen maanviljelyksen alasajolle. Suomessa on menty siihen, että vain todella suurten tilojen pito on kannattavaa. Elintarvikkeita tuodaan ulkomailta ja omavaraistalous on alasajettu EU:n tiukkojen direktiivien myötä. Se ei ole yhteikunnallisesti viisasta suurten luonnon,-tai muiden katastrofien yllättäessä jossakin Euroonpan maissa, joista tulee elntarvikkeita." - kertoo Siiri Niemelä teoksensa taustoista.

Siiri Niemelä
Siiri Niemelä: The weeded field of my childhood home / Syntymäkotini routapeltoja 1994

 

Siiri Niemelä,
Sirppi ja Suomi-poika 1917. RanuArt 100v.
"Suomi oli sisällis-sodassa 1917, valkoiset ja punaiset vastakkain. Suomi-poika joutui po-littisella trapetsilla valitsemaan puolensa....."


Siiri Niemelä Värikynät 2017 Värikynät. Siiri Niemelä RanuArt 100v. 2017
"Heinän/viljan kokoaminen on koneellistunut, joten heinäseipäistä voi tehdä vaikka värikyniä."

 

Longing for peace and into the arms of nature /Kaipuu  rauhaan ja luonnon syliin

english I've always dreamed of living on a small island in the middle of a lovely nature, away from the world noise.
In the 1990s driving in the Finnish countryside I stopped over beaches to swim and to dream and I built sandy houses there.

suomeksi Siiri Niemelä on aina haaveillut asuvansa pienellä saarella ihanan luonnon keskellä, poissa maailman melskeestä.
1990-luvulla ajellessaan yksin Suomen maaseudella tapasi hän poiketa järvien rannoile uimaan ja haaveilemaan. Hän teki rannoille hiekkataloja.

Siiri Niemelä 2015 Siiri Niemelä yksityiskohta, 2015
Siiri Niemelä: Koti / Home 2015

suomeksi "Koti" 2015, Los Pacosin vuoristo, Espanja.
Tämä teos on toisaalta myös omakuva. Talo on valmistettu Espanjan maastosta löydetyistä pienistä tiilenpalasista ja katto on puusta. Talossa ei ole ovea. Kun katsoo yläikkunasta, näet omat kasvosi. Alhaalla on pieni ikkuna, josta sisälle katsoessa näkyy risti.