By the Lakeside -Äärellä ympäristötaidenäyttely

TIEDOTE

Järvenpään taideseura ry ja Tuusulan taideyhdistys KuumArt ry järjestävät ensi kesänä ÄÄRELLÄ- ympäristötaiteen näyttelyn ajankohtana 22.5.-26.8.201. Näyttelypaikkana ovat Hotelli Gustavelund Tuusulassa (Kirkkotie 36, 04310 Tuusula) sekä Järvenpään Vanhankylänkartano (Stålhanentie 4, 04400, Järvenpää). Näyttelyalue koostuu kummankin paikan piha-alueista ja on esillä koko kesän. Näyttelyyn tutustuminen on ilmaista.

Näyttelyhaku oli valtakunnallinen ja ehdotuksia tuli kiitettävästi. Näyttelyssä on esillä töitä viideltätoista taiteilijalta sekä neljältä taiteilijaparilta. Yhteensä teoksia on 26, joista osa on kaksiosaisia.


Mukana näyttelyssä olevat taiteilijat ovat:
Jenni Forssen
Suvi Forssén ja Veera Inkeri
Katriina Kaija
Tilla Kekki
Kissankulta-kollektiivi: Senni Aleksandra ja Sanna Saarreharju
Seija Kolehmainen
Virpi Lehtonen
Eevamarja Luode-Salonen
Sari Nikola
Leena Nio
Liisa Nykänen
Leo ja Nanna Pietarinen
Marjo Poijärvi
Pirjo Rahkala
Tuula Siltasari-Peltonen
Else Takkunen
Mirja Tuomi-O'Donovan
Merja Tuomi-Lönnblad
Sinikka Ustinov-Jones
Nina Wallenstjerna-Heiskanen

Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta, joka luo parhaimmillaan vuoropuhelua katsojien ja teoksen välillä. Mukana olevat taideteokset ottavat kantaa ekologisiin kysymyksiin. Teokset kommentoivat ja tuovat esille rakennetun kulttuuri-ympäristön, eläinten, luonnon ja ihmisen välistä suhdetta sekä valottavat myös alueiden historiaa. Näyttelyyn valituissa taideteoksissa on käytetty monenlaisia materiaaleja, kuten keraamikkaa, kierrätysmateriaaleja, luonnonmateriaaleija, sekä perinteisistä veistotaiteen materiaaleja kuten terästä, puuta sekä kuparia. Teema näyttelyssä on vapaa.

ÄÄRELLÄ-ympäristötaiteen näyttely on osa Suomi 100-vuotta Järvenpään ja Tuusulan tapahtumia.

Tapahtuma löytyy sosiaalisesta mediasta hashtagilla #äärellä17 sekä Facebook-tapahtumana.

Järvenpää Art Society and KuumArt Society will organize an environmental art exhibition, BY THE LAKESIDE – ÄÄRELLÄ, in Järvenpää , Tuusula and by the shores of Lake Tuusula next summer, the summer of 2017. The exhibition will be open from 20 May to 27 August, 2017. The purpose of the exhibition is to enliven the nature surrounding Lake Tuusula and bring out the connections between art and ecology. The exhibition is part of Finland 100 Years events in Järvenpää and Tuusula.

Terveisin Virpi Lehtonen, näyttelysihteeri, Järvenpään taideseura ry

Emai8l: ymparistotaide2017@gmail.com

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor / Web Hosting